Esas Mesele Dertleri Çözecek Politikalar Üretmek

30.9.2021

Esas Mesele Dertleri Çözecek Politikalar Üretmek

Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrasında açıklama yapan Genel Başkanımız başkanlık sistemine yönelik eleştirilerini dile getirdi.

Mevcut sistemin mutlaka denetlenebilir olmasının altını çizen Karamollaoğlu, “Sayın Erdoğan, beş yılda bir yapılan seçimleri denetleme olarak görüyor. Denetleme mutat olarak yapılır ve bunu yapacak kurumlar bellidir. Ancak bu kurumların hiçbiri bugün doğru düzgün çalışamıyor. Seçimlerde vatandaşın bu sisteme son noktayı koyacağını düşünüyorum” diye konuştu.

PARLAMENTER SİSTEM ÜZERİNE KONUŞTUK

Görüşmenin detayları ile ilgili de bilgi veren Akşener, “Parlamenter sistem üzerinde konuştuk. Ancak şu an için Millet İttifakı’nın genel başkan yardımcıları ilkeler üzerinden görüşüyorlar. Partilerin konu ile ilgili görüşleri önce ortaya konulacak ve bunun üzerinden ortak bir metin oluşturulacak ve bu seçimlerde atacağımız adımların söz metni olacak” açıklamasında bulundu.


PARTİLER OLARAK GÖRÜŞMEYE İHTİYACIMIZ VAR

Ülkemizde yaşanan problemlerin her geçen gün arttığını belirterek sözlerine devam eden Genel Başkanımız, “Bu problemlerin çözümü sağlam politikalarla gerçekleştirilir. Seçimlere normal şartlarda bir buçuk yıldan fazla zaman var ama öyle gözüküyor ki Sayın Cumhurbaşkanı, Meclis açıldıktan sonra seçim kanunlarıyla ilgili birtakım değişikliğe gidecek. Bu değişiklikleri kısa vadeli menfaatlerini korumak için yaptıkları açık. Ancak kamuoyunda son zamanlarda oluşan hava, hangi değişiklik yapılırsa yapılsın vatandaşın, problemleri çözülmediği sürece rahat etmeyeceği yönünde. Vatandaş artık söz değil, icraat istiyor. Bu nedenle önümüzdeki süreç çok önemli ve bu konuda partiler olarak dirsek temasına ve görüşme halinde olmaya ihtiyacımız var” dedi. Mevcut sistemin mutlaka denetlenebilir olmasının altını çizen Karamollaoğlu, “Sayın Erdoğan, beş yılda bir yapılan seçimleri denetleme olarak görüyor. Denetleme mutat olarak yapılır ve bunu yapacak kurumlar bellidir. Ancak bu kurumların hiçbiri bugün doğru düzgün çalışamıyor. Seçimlerde vatandaşın bu sisteme son noktayı koyacağını düşünüyorum” diye konuştu.

SOÇİ’DEN ÖNEMLİ BİR GELİŞME BEKLEMİYORDUM

Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen Soçi görüşmeleri ile ilgili de konuşan Genel Başkanımız, “Soçi’den ben büyük açıklamalar beklemiyordum. Devlet görevlilerinin katılmadığı bir oturum yapılıyor. Bunu anlamak mümkün değil. Hiçbir ülke başkanı diğer bir ülke başkanı ile heyetler olmadan tek başına görüşmez. Heyetler de görüşmelerde yer alır. Bu başkanlık sisteminin oluşturduğu bir hava. ‘Ben varım’ diyor ve ‘bunu kimse benimle paylaşamaz’ diyor. ‘Benim elemanlarım da aldığım kararları uygulamak ile mükelleftir’ diyor” şeklinde konuştu. Merkez Bankası’nın faiz düşürme kararını da değerlendiren Karamollaoğlu, “Siz işi ehline vermezseniz problemi çözemezsiniz. Merkez Bankası Başkanı problemi çözmek yerine nedenini dahi anlamıyor, ‘bu dolar neden yükseliyor?’ diyor. Esas sorun işte buruda. Merkez Bankası Başkanı doların yükselmesini neden anlamıyorsa çözüm üretilmez” ifadelerini kullandı.