HAİN DEMENİN KİMSEYE FAYDASI YOK

11.10.2021

HAİN DEMENİN KİMSEYE FAYDASI YOK

Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Tokat il teşkilatımızın 7.Olağan kongresine katıldı. Kongrede yaptığı konuşmada siyasi gündemden, ekonomik gündeme birçok konu hakkında konuşan Genel Başkanımız ittifaklar ve ittifak görüşmeleri için de açıklamalarda bulundu.

BÜTÜN SİYASİ PARTİ BAŞKANLARINI ZİYARET EDİYORUM

“İttifakların seçim sath-ı mailine girilmeden ciddi manada konuşulmasının bir faydasının olmadığı kanaatindeyiz. Görüşmeler yapılır, temaslar kurulur. Bütün siyasi parti genel başkanlarını ziyaret ediyorum. Bundan sonra da edeceğim. Ülkenin gidişatı hakkında, bizim düşüncelerimiz hakkında onları bilgilendiriyorum. Onların da verebilecekleri bilgilerden istifade ediyorum. Onun için de seçim ittifaklarının ancak seçim zamanına girildikten sonra ele alınması gerektiğine inanıyoruz.”

ADALET SÖZLE OLACAK İŞ DEĞİL!

Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazdığı “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” adlı kitaba değinerek, “İddia ediyorum; kitabında sıraladığı hususların tamamını benim 3 ile 4 senedir söylediğim kelimeleri aynen tekrar etmiş. Adalet diyor, şeffaflık diyor, hesap verilebilirlik diyor. Ama bunlar sözle yapılacak bir şey değil ki; icraata dönüşmesi gerekiyor. Lafın bir kıymeti yok” dedi.

HAİN DEMENİN FAYDASI YOK!

Ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğinin altını çizen Genel Başkanımız, “Biz hiçbir siyasi partiyi hasım olarak görmeyiz, bizler rakibiz. Bizler düşmanca davranamayız. Bundan dolayıdır ki, biz bütün rakiplerimizi hep kardeş olarak biliriz. Maalesef bazı siyasi partiler konuşmalarına başlarken, hainler diye başlıyor. Böyle demenin, kime bunun faydası var? Biz bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Biz üslup olarak her zaman kucaklaşmayı ve herkesin derdiyle dertlenmeyi kendimize görev belirliyoruz” ifadelerini kullandı.

EKONOMİ PERİŞAN

Genel Başkanımız, ekonomide çok büyük bir sıkıntının olduğunun altını çizerek, “Ekonominin perişan olduğunu hepimiz görüyoruz. Bazıları ise ‘kim diyor perişan, herkes halinden memnun’ diyor. Bunları söylüyorlar da, halkın kendisi ne olduğunu bunlardan daha iyi biliyor. İşsizlik zirve yaptı. Millet iş bulmak için İş-Kur’a bile gitmiyor. Niye, zaten bir şey çıkmaz diyor. 700 kişi işe alınacaksa önce AK Parti ilçe teşkilatına gidiyorsun, ondan sonra işveren yere gidiyorsun. Türkiye’de daha önce hiç böyle bir şey yaşanmadı. Farklılıklar oldu, ayrımcılıklar oldu ama hiç böyle sistematik hale gelmedi. Tam bir parti devleti haline geldik” değerlendirmesinde bulundu.

PROBLEMLERİ İKTİDAR ÇÖZER

Problemlerden muhalefeti sorumlu tutmanın doğru olmadığını söyleyen Genel Başkanımız, şunları kaydetti: “Problemleri çözecek olan iktidarın kendisidir. Muhalefet tenkit eder. İktidar bu tenkiti makul görmeyebilir. Ama problemi çözecek olan iktidarın kendisidir. Bundan dolayıdır, tek adam sisteminin Türkiye için de, diğer ülkeler için de uygun olmadığı kanaatindeyiz. Mutlaka Meclis aktif olmalı. Mutlaka cumhurbaşkanının her kararı Meclis’te tartışılabilmeli ve görüşebilmelidir. Yeri geldiği zaman ret de edilmelidir. Meclis aktif olmadan siyasetin Türkiye’de rayına oturduğunu söylememiz mümkün olmaz.”