SİSTEM OTORİTER BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜ!

14.10.2021

SİSTEM OTORİTER BİR YAPIYA DÖNÜŞTÜ!

Genel Başkanımız  Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcılarının da eşlik ettiği ziyaret sonrasında basın açıklaması yapıldı. Özellikle parlementer sistem ve cumhurbaşkanlığı sistemi üzerinde yapılan konuşmalarda Genel Başkanımız cumhurbaşkanlığı sisteminin otoriter bir yapıya dönüştüğünü ve bunun sorunların temelini teşkil ettiğini belirtti.


“BÜTÜN TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ABD İLE İLİŞKİSİ VAR”

ABD Başkanı Biden’ın Türkiye ile ilgili sarf ettiği sözlere de tepki göstererek, ABD’nin dönüp kendisine bakması gerektiğinin altını çizen Genel Başkanımız, “Suriye tek başına bir problem olarak görülmemeli. Irak da bunun içindedir. ABD, Büyük Ortadoğu Projesi’ni gerçekleştirmek için burada huzurun bozulmasını istiyor” dedi.

“SORUNLARIN TEŞHİSİ İTTİFAK ETTİĞİMİZ BİR KONU”

Görüşmede ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Genel Başkanımız, “Muhalefet olarak ülkenin gidişatından endişe duyduğumuz gerçek. Bu anlamda yaşanan sorunların teşhisi olarak ittifak ettiğimiz birçok konu var. Seçimlere çok uzun bir zaman kalmadığını düşünüyorum. Bu nedenle de bu tip görüşmelerin yapılmasına büyük ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.

“PARTİLER İLE GÖRÜŞMEMİZ BAŞKA YERLERE ÇEKİLMEMELİ”

Son dönemlerde gerçekleştirdiği parti ziyaretlerinin ‘ittifak’ olarak yorumlanmasına da değinen Genel Başkanımız, “Bugünkü cumhurbaşkanlığı sistemi otoriter bir yapıya dönüştü. Biz de bu nedenle Cumhur İttifakı içinde olmadık. Bugün parlamenter sisteme dönme ile ilgili bir hedef var ise partiler arası bir görüşme olağandışı veya başka yerlere çekilecek bir durum değildir. Bir sistem değişecekse bunun nasıl değişeceği konusunda partilerin görüşüp hazırlık yapması doğal bir durumdur” dedi.

“CUMHURBAŞKANI, YAPTIĞI ALIŞVERİŞTEN EKONOMİYİ ANLAMALI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD ve İngiltere gibi ülkeleri örnek vererek, “Yiyecek bulamıyorlar” açıklamasını da değerlendiren Karamollaoğlu, “Tüm dünya ülkelerinin ekonomileri pandemiden etkilendi. Ancak Türkiye ekonomisi pandemi öncesinde de olumsuz bir tablo ile karşı karşıyaydı. Sayın Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir market alışverişi yaptı. Sepet içinde et, süt, temizlik ürünleri bulunmadan bile bin lira tuttu. Bu bile ekonomideki tabloyu anlatmaya yeter” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: HALKIMIZ SÜKÛNETİNİ KORUSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise gerçekleşen görüşmede ülke sorunları üzerine önemli değerlendirmelerin yapıldığını ifade etti. “Siyasi cinayetler” açıklamasına da açıklık getiren Kılıçdaroğlu, “Sayın Erdoğan öncelikle kendi kurduğu cümlelerin ne anlama geldiğini açıklasın. Her ne olursa olsun, her ne yaparlarsa yapsınlar, ülkenin huzurunu bozacak bir tavır bizden gelmeyecektir. Evet, büyük sıkıntılar yaşıyoruz ama biz halkımızdan sükûnetini korumasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Kendisine yöneltilen cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu, bunu yapay bir tartışma olarak gördüğünü kaydederek, “Bugün için böyle bir tartışmayı doğru bulmuyorum. Halkın büyük bir bölümünün başta ekonomi olmak üzere birçok alanda zorluk yaşandığı bir dönemde böylesi tartışmaları gerçeklerin üstünü kapatma çabası olarak görüyorum” dedi.