ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA!

28.11.2021

ÇİFTÇİ ZOR DURUMDA!

Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Şanlıurfa'da teşkilatımızın 6.Olağan Kongresi'nde konuştu. Mehmet Akif İnan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda gündeme dair açıklamalar yapan Genel Başkanımız, özellikle çiftçinin çektiği sıkıntıları gündeme getirdi.


“Önümüzdeki seçimlerin çok kritik olacağını düşünüyoruz. Ülkemiz badireli bir dönemden geçiyor, beklenmedik hadiseler yaşanıyor. İklim kriziyle karşı karşıyayız, dünyanın ısısı artıyor. İklimler bütünüyle değişiyor. Buzullar eriyor, okyanusların su seviyesi yükseliyor. Kuraklıklar da artıyor. Anadolu’da kuraklık giderek önemli bir mesafe haline geldi. Bazı göllerimiz kurudu. Sulamada sıkıntı çekiyoruz. Şanlıurfa tarımda en önemli illerimizden bir tanesi ama birçok problemlerle karşı karşıya kaldıklarına şahitlik ediyorum. Bunların hepsinin çözülmesi gerekiyor."


"Güçlü olmayan bir ülke etkili olamaz. Türkiye eğer dünya politikasında bir takım etkileri gerçekleştirmek istiyorsa güçlü bir ülke haline gelmek zorunda. Güçlenecek. Biz bütün insanların saadeti için çalışan bir yapıya sahibiz. Özellikle Saadet partisi, milli görüş olarak bunu söylüyorum.Bu bir anlayış, bir inanç meselesidir. Biz bütün insanlığın saadeti için çalışıyoruz. Bunun için öncelikle bizim ülkemizi yaşanabilir bir ülke haline getirmemiz lazım. Bunun için kendimizle barışmalıyız. Ahlaki ve manevi değerlerin ihyası için en önde giden bayrağımız olmalıdır."

"Türkiye, dışarıya muhtaç olmamalı. İhtiyacı olan her şeyi yeri geldiği zaman kendisi üretebilecek. Biz ihracat da ithalat da yapacağız ama kendi malını bize satanların esiri haline gelmeyeceğiz. Onlara mahkûm olursak bize dikta ettirirler. Güçlü ülke olduğumuz zaman kimse aç ve açıkta kalmaz."

"Bizde işsizlik var. TÜİK başka rakam, sendikalar başka rakamları telaffuz ediyor. Ama bir gerçek var ülkemizde işsizlik var. Toplu sözleşmeler açlık sınırında yapılıyor. Böyle bir mantık olamaz. Niye geçim sıkıntısı çekmeyecek ücreti vermeyelim. Herkes geçinebileceği bir kadar ücret almalı. Çalışan insanın cebine bütün ihtiyacını karşılayacağı kadar ücretini vereceksin. Bu durum piyasayı canlandırır. Bu sayede topyekun kalkınırız. 10 yıl sonra bakarsınız Türkiye’de işsiz insan yok. Doğru adım atılırsa en geç 10 yılda nerelere varılacağını söylüyorum. Bunu kim başarır? Milli görüşçüler başarır. Bunu örneğini geçmişte gördük. Erbakan hocamız, olmayacak denilen işleri başardı."