ŞAHSİYETLİ BİR DIŞ POLİTİKAYA İHTİYAÇ VAR

21.3.2022

ŞAHSİYETLİ BİR DIŞ POLİTİKAYA İHTİYAÇ VAR

Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu Kadın Kolları İl Başkanları Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

ADİL GELİR DAĞILIMI SAĞLANMALI

“Gelirde mutlaka adalet olmalı. Biz ülkemizin zenginleşmesini ve güçlenmesini istiyoruz. Bu sağlanırken, milli gelirin adil dağılmasını istiyoruz. Vatandaşlar çalıştığı yerde aldığı ücret ne olursa olsun aldığı ücret ile ailesinin bütün ihtiyacını eksiksiz bir şekilde karşılayabilmeli. Böyle bir toplum yaşanabilecek bir toplum haline gelir.”

 

ŞAHSİYETLİ BİR DIŞ POLİTİKAYA İHTİYAÇ VAR

“Şahsiyetli dış politika, bir başka ülkeye bakmadan bağımsız bir dış politika uygulamasıdır. Şuanda gelişmiş olan ülkeler, Afrika’da bulunan ülkeleri sömürdüler. Bundan dolayı bu ülkeler fakir kalmıştır. Gelişmiş kabul ettiğimiz ülkeler sömürüye devam ediyor. Biz öyle yapamayız. Bizim inancımızda, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ buyuruyor Peygamber Efendimiz. Gelişmiş kabul edilen ülkelerde bu prensipler yok. Bu yüzdende dünyada huzur, barış yok.”

 

“ SURİYE NE OLDU?”

“İktidar Ukrayna için kolları sıvadı ama Suriye ne oldu? Suriye’deki katliamın müsebbibi kim? Önce komşunun durumunu çöz. Irak’ın bu hale gelmesine sebep olan kim? Dünyanın en zalim ülkesi İsrail’i ülkemizde kim ağırladı? Siz bunlara bir çözüm bulmadan başkalarının sorunlarını çözmeye çalışıyorsunuz. Tüm dünyada huzur ve barışı gerçekleştirmek için şahsiyetli bir dış politikaya ihtiyaç var.”

 

“HUZUR İÇİNDE YAŞAYAN BİR ÜLKENİN İLK ŞARTI ADALET”

“Biz siyasi bir parti olarak toplumun her kesimi ile her ihtiyacı ile ilgilenmeye mecburuz. Sıkıntıya düştüğümüz zaman ihtiyaç duyduğumuz adalet mefhumu çok zedelendi. Yönetimde bulunanlar adalet mefhumuna müdahale etmemeli. Adalet huzur içinde yaşayan bir ülkenin ilk şartıdır.”

 

NASS VAR DİYEREK ÜZERİNDEKİ SUÇU ATAMAZSINIZ

“İktidarda bulunduğunuz 19 senenin 14 senesinde nass diye kabul ettiğiniz bugün faizlerin yüzde 18’lere çıkana kadar sesiniz çıkmazken, şimdi gelip burada nas var demekle olmaz. Faizin yüzde 10’u da haramdır. Faiz bir dünya gerçeğidir diye siz dediniz biz değil. O günkü söz ne bugünkü tavır ne bugün güya mesaj veriyor. Şimdi sadece nas var ben bunu çiğnemem diyerek üzerindeki suçu atamazsın.”