SAADET PARTİSİ TÜRKİYE'NİN TEMİNATIDIR!

20.7.2022

SAADET PARTİSİ TÜRKİYE'NİN TEMİNATIDIR!

Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. 
 
 
"20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın Yıl Dönümü
 
Muhterem arkadaşlar, değerli basın mensupları, ekranları başında bizleri takip eden kıymetli vatandaşlarımız;
 
Basın toplantımıza gösterdiğiniz ilgi ve alaka için teşekkür ediyor; sizleri muhabbetle selamlıyorum.
 
Bugün 20 Temmuz Çarşamba... Bugün aynı zamanda iki tarihi günün de yıl dönümü...
 
Bunlardan ilki; 20 Temmuz 1974 yılında gerçekleştirilen ve adadaki terörün ve katliamın bitmesini sağlayan tarihi Kıbrıs Barış Harekatı’dır.
 
Öncelikle, bu harekatta şehit olan kahraman askerlerimize ve Kıbrıslı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 
 
Harekatın gerçekleştirilmesi emrini veren merhum Necmettin Erbakan Hocamızı, rahmetli Bülent Ecevit’i ve gazilerimizi bu vesileyle saygı ve minnetle yâd ediyorum.
 
20 TEMMUZ, TARİHİN ALTIN SAYFALARINDAN BİRİSİDİR
 
1974 yılına gelene kadar Kıbrıs’ta soydaşlarımıza karşı en acımasız katliamlar yapılıyordu.
 
1974 yılına gelindiğinde Kıbrıs’taki kardeşlerimizin yardımına koşuldu.
 
Milli Görüş'ün öncülüğünde akan kan durduruldu, feryatlar dindirildi; Ada, barış ve huzura kavuşturuldu.
 
Eğer bugün Mavi Vatan'dan bahsedebiliyorsak; 1974'teki bu kararlı ve dirayetli duruş sayesindedir.
 
Bugün iktidarda bulunanlara düşen sorumluluk da; işte bu şahsiyetli duruşu devam ettirebilmektir.
 
Ve unutulmamalıdır ki;
 
-20 Temmuz 1974, farklı kanaatlere sahip partilerin ülkenin çıkarları için nasıl güçlü bir ortak irade gösterebileceğinin örneğidir. 
 
-20 Temmuz, siyasetin ortak meselelerdeki samimi işbirliğinin Türkiye’nin çıkarlarına hizmet edeceğinin bir göstergesidir.
 
-20 Temmuz, milletin bir arada oluşunun Türkiye’yi nasıl ayağa kaldıracağının, şahsiyetli bir dış politika sergileyerek başarılı bir harekatının gerçekleştirebileceğinin ispatıdır.
 
YUNANİSTAN SINIRINDAKİ ASKERİ HAREKETLİLİK
 
Bu tarihi günde bu tarihi hatırlatmayı neden yapıyoruz?
 
Maalesef, "Avrupa’nın yaramaz çocuğu" Yunanistan, yine boyundan büyük işlere kalkıyor.
 
Türkiye sınırında askercilik oynuyor. Yarın iktidarın bir ortağı olacağımızı da düşünerek, Yunanistan'ı bir kez daha uyarıyoruz:
 
Ateşle oynamayı bırakın, tarihten ders alın, Amerika ve Fransa gibi ülkelerin gazına gelmeyin!
 
Tabii ki iktidarı da uyarıyoruz:
 
-Yunanistan’ın bu boyunu aşan hareketlerine karşılık atılacak en akıllıca adım, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsız bir devlet olarak dünyadaki tüm ülkeler tarafından tanınmasını sağlamak olacaktır. 
 
- Türkiye Kıbrıs’tan asker çekmek bir yana, tam tersine askeri varlığını daha da güçlendirmelidir. 
 
Ada’daki huzur ve barış ortamının devam ettirilmesi ve Kıbrıs'taki kardeşlerimizin can güvenliği için bunu yapmak zorundadır. Bunu laf olsun diye söylemiyorum.. Çünkü Rumlar birer birer adaları silahlandırırken; Ak Parti hükümeti maalesef, bir ara Kıbrıs’tan vazgeçmeyi ve asker çekmeyi tartışmaya açmıştı. 
 
Kıbrıs, Bu Milletin Milli Davasıdır
 
Böyle bir uygulamaya kimse teşebbüs edemez, hesabını kimse veremez, bunun vebalini de kimse ödeyemez. Hiçbir şart altında, teslimiyetçi politikalara Kıbrıs pazarlık konusu yapılamaz!
 
Hükümeti uyarıyoruz. Kıbrıs, bu milletin milli davasıdır!
 
Aziz milletimiz, 20 temmuz 1974’te 550'nin üzerinde şehit vererek bir destan yazmıştır. Kıbrıs konusunda verilecek her taviz, atılacak her geri adım bu şehitlerimizin kemiklerini sızlatır.
 
Çünkü Türkiye’nin bugün "Kıbrıs sorunu" diye bir sorunu yoktur! Var olan sorunlar 1974 Barış Harekatı ile birlikte sonlandırılmıştır.
 
Ayrıca son olarak ifade etmek isterim ki; metal yorgunluklarını gidermek için 94 ruhunu çağıranların, önce 74 ruhunu anlamalarını beklerdik.
 
Fakat 15 Temmuz’un yıl dönümünde yapılan konuşmalar maalesef bu bilinçten fersah fersah uzak olduklarını bize gösterdi. 
 
İktidarın bu ötekileştirici, kutuplaştırıcı ve kendinden başkasına itibar etmeyen tavrına inat, bizler ülkenin en kritik zamanlarında bir arada olmaya devam edeceğiz.
 
Tıpkı 1974’te olduğu gibi, aynı inanç, kararlılık ve birliktelikle ülkemizin itibarını güçlendirecek adımları bugün de atacağız inşallah.
 
Saadet Partisi, Türkiye'nin Teminatıdır
 
İşte Saadet Partisi de bu tarihi olaya atfen 20 Temmuz günü kurulmuştur. Yani bugün, aynı zamanda partimizin 21. kuruluş yıl dönümüdür.
 
-1971 yılında MNP’yi kapatanlar bizi yok edeceklerini sanmışlardı. Biz MSP ile daha da büyüdük.
 
-MSP’yi kapatanlar üzerimize beton dökeceklerini sanmışlardı. Biz Refah Partisi ile daha da güçlendik.
 
-28 şubat sürecinde Refah’ı ve Fazilet’i kapatanlar bizi tarih sahnesinden sileceklerini sandılar.
 
Ama yine yanıldılar, bugün yine yanılıyorlar ve böyle zannedenler yine yanılacaklar! Çünkü bizler, Milli Görüşçüyüz. Gücümüzü inancımızdan ve bu inançla yazıla tarihimizden alıyoruz.
 
Saadet Partimiz bugün dimdik ayaktadır ve insanımızın umudunun adresi, Türkiye'nin de teminatıdır.
 
İnşallah  Saadet Partisi dönemi, Milli Görüş’ün en büyük zaferlerinin, en büyük başarılarının, en büyük hizmetlerinin yaşandığı dönem olacaktır.  
 
Saadet; günlük menfaatlerin değil büyük hedeflerin adıdır. Çünkü biz hiçbir zaman rüzgara göre yön değiştirmedik. İlkelerimizden, ölçülerimizden asla taviz vermedik. Kınayanların kınamasına aldırmadan doğru bildiklerimizi söylemekten çekinmedik. 
 
Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdürüyoruz
 
Hangi şart altında olursa olsun, "Yaşanabilir bir Türkiye", "Yeniden büyük Türkiye" ve "Yeni bir Dünya" sevdamızdan asla ama asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz!
 
Bugün ilk günkü kararlılığımız ve ilk günkü heyecanımızla hedefe yürüyoruz, yürümeye de devam edeceğiz. "Kararlı Duruş"umuzdan hiçbir zaman vazgeçmedik ve de vazgeçmeyiz!
 
Önümüze konan engeller bizi yıldırmak bir yana daha da güçlendirecektir. 
 
20 yıl önce gömlek değiştirip bugünse bize sürekli yeni bir kaftan biçmeye çalışanlara da hatırlatmak isterim ki, ancak vefatından sonra anmaya başladığınız Necmettin Erbakan Hocamız, Saadet Partisi Genel Başkanı olarak hayata veda etti.
 
Yani gömlek değiştirenler, daha Hocamız hayattayken o gömleği değiştirdiler! 
 
İşte bizler; Erbakan hocamızın fikri mirasçısı, Milli Görüş’ün temsilcisi Saadet Partisi olarak “İnsanca Yaşam” için “Adil Devlet” ve “Adil Paylaşım” mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız.
 
Bedeli ne olursa olsun, hakikatten yana olmaya devam edeceğiz! Bu duygularla milletimizin 20 Temmuz bayramını kutluyor, bugüne kadar ortaya koydukları üstün gayret ve fedakarlık nedeniyle tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum.
 
TAHRAN'DAKİ ÜÇLÜ ZİRVE
 
Muhterem arkadaşlar; bu haftanın önemli dış politika başlıklarından birisi  de  dün Türkiye, İran ve Rusya arasında Tahran’da gerçekleştirilen zirvedir. 
 
Biz her zaman diyalogu çatışmaya, uzlaşmayı dayatmaya tercih ettik. 
 
Tahran Zirvesi, İdlib başta olmak üzere Suriye krizinin sağduyu ve diyalog yoluyla çözülmesi için önemli bir fırsattır. Bu nedenle:
 
-Astana süreci kararlı bir şekilde sürdürülmelidir.
 
-Bölgesel ittifaklar daha da genişletilerek güçlendirmelidir. 
 
-ABD’nin haksız ve dayatmacı yaptırımlarına karşı, İran ve Türkiye’nin öncülüğünde ortak bir refleksin geliştirilmesi sağlanmalıdır.
 
-Azami beklentilerin değil asgari müştereklerin ortaya konacağı bir işbirliği zemini oluşturulmalıdır.
 
-Asgari müştereğimiz Kiev’den Şam’a, Arakan'dan Yemen'e ve özellikle Filistin'e uzanan bu coğrafya da akan kanın bir an evvel durdurulması ve istikrarın sağlanması olmalıdır.
 
Çünkü silah tek başına çözüm değildir! Hiçbir gerekçe, masum bir insanın bir damla kanından daha önemli olamaz.
 
SURİYE POLİTİKASINDAKİ YANLIŞLIKTAN DÖNÜLMELİ
 
Muhterem arkadaşlar, bu minvalde iktidarın yıllardır ısrarla sürdürdüğü Suriye politikası da sil baştan değişmelidir.
 
-Türkiye, Suriye konusundaki yanlış politikasından vazgeçmelidir.
 
-Dün "15 Temmuz’un finansörü" olmakla suçladığı BAE ile nasıl normalleşiyorsa,
 
-Dün "Kaşıkçı cinayetinin katili" olmakla suçladığı Suudi Arabistan ile nasıl normalleştiyse,
 
-Dün "siz çocuk öldürmeyi iyi bilirsiniz" dediği İsrail ile bugün nasıl normalleştiyse; Suriye ile de derhal yeni bir süreç başlatmalıdır. 
 
Dış politika tutarsız "asarım, keserim" ifadeleri ile yürütülmez, Türkiye bu iktidarın yanlış ve kısır yaklaşımdan çok zarar gördü.
 
Şam’da Cuma namazı kılacaklardı, abdest bile alamadılar!
 
15 günde Şam’a gireceklerdi, öyle görülüyor ki; bu yanlış anlayışla 15 yılda dahi işin içinden çıkamayacaklar..
 
Bu sebeple; Tahran zirvesi, sorunların dayatma değil uzlaşma ile çözülmesi için önemli bir fırsattır. Bu fırsat çok iyi değerlendirilmelidir.
 
KYK Borçları Silindi, Sıra İktidarın Kalan Borçlarını Ödemesinde
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KYK borçlarından faizin kaldırıp yalnızca ana paranın tahsil edileceğini açıklaması her şeyden önce gençlerimiz için olumlu bir gelişmedir.
 
Biz bu adımı doğru ve yerinde buluyoruz, geç de olsa öğrenciler adına memnun olduğumuzu ifade etmek isterim. Gençlerin borcu silindi ama iktidarın gençlere olan borcu halen duruyor!
 
-Bu iktidarın gençlere nitelikli bir eğitim, müreffeh bir gelecek, harçlıklarıyla ihtiyaçlarını kolayca karşılayabilecekleri bir ülke borcu var. 
 
-Bu iktidarın gençlere üniversiteden mezun olduktan sonra yıllarca sınav kuyruklarında beklemek zorunda kalmadıkları bir hayat borcu var. 
 
-Bu iktidarın,  tıpkı enflasyonu ve hayat pahalılığını örnek verdiği ülkelerdeki yaşıtlarının sahip olduğu gibi gençlere mutlu bir hayat borcu var. 
 
İşte iktidarın önünde bir fırsat duruyor. Eğer Erdoğan iktidarı, çözmeye çalıştıkça daha da derine gömüldüğü bu ekonomik krizden kurtulmak ve ülkeye nefes aldırmak istiyorsa, tıpkı KYK konusunda olduğu gibi, ekonomi konusunda da önerilerimize kulak versin.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİ FELAKETE DÖNÜŞTÜ
 
İktidar ortakları tarafından büyük vaatlerle getirilen Başkanlık Sistemi, maalesef ülkeye saadet değil felaket getirdi.
 
“Verin yetkiyi görün etkiyi” dediler.. Dolar düşecekti, enflasyon düşecekti, hayat pahalılığı azalacak, ekonomi düzelecekti.
 
Türkiye uçacaktı. Peki ne oldu? 
 
 -Türkiye değil ama dolar uçtu. Başkanlık sisteminden önce 4.5 lira olan dolar bugün 17.5 lira oldu.
  
-Merkez Bankası rezervleri eridi. 2018 yılında artı 21.6 milyar dolar seviyesindeki rezervi, Temmuz 2022 itibariyle eksi 54.5 milyar dolara inmiş durumdadır.
 
-2018’de vatandaşın bankalara borcu 2.3 milyar lira iken bugün 6.9 milyar liraya yükseldi.
 
-Son 4 yılda yarım milyon esnaf kepenk kapatırken, 4 milyondan fazla insanımızın kredi borcu yasal takibe alınmış. 
 
ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM BİR REFERANDUM OLACAKTIR
 
Muhterem arkadaşlar; bu yüzden diyoruz ki, önümüzdeki seçim bir referandum olacaktır. 
 
Milleti ezen, fakirleştiren, yolsuzluğa ve yoksulluğa mahkum eden bu sisteme evet mi diyeceğiz yoksa "yeter artık" deyip bu talan düzenine son mu vereceğiz?
 
İster vaktinde olsun, ister baskın olsun, ister erken seçim olsun; biz sadece iktidarı değil, esas bu düzeni, bu sistemi ve bu zihniyeti değiştireceğiz!
 
Sözlerimin sonunda tüm vatandaşlarımıza bu düzeni değiştirmek için seçimlerde Milli Görüş'e destek çağrısında bulunuyorum.
 
Tıpkı geçmişteki iktidarlar dönemlerimizde olduğu gibi, biz bugün de milletimizden yeni destanlar yazabilmek için destek bekliyoruz. İnanıyoruz ki; aldığımız destekle bugün içinde bulunduğumuz problemleri çok kısa bir zamanda çözer, ülkemizi olumlu bir istikamete yöneltiriz.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, basın toplantımıza katılımınız için teşekkür ediyor, sizleri ve ekranları başında bizleri takip eden kıymetli vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum.
 
Allah'a emanet olunuz. "