MİLLETİN İKTİDARINDA SAADET VAR!

30.10.2022

MİLLETİN İKTİDARINDA SAADET VAR!

Partimizin 8. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Partimiz Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Sunar, yurt içi ve yurt dışından binlerce Milli Görüş sevdalısının katıldığı kongrede yaptığı konuşmada milletin iktidarında Saadet Partisi olduğunu söyledi.

“Bir yaratmış Allah tüm insanları, Ayrılık fesadın sözünden olur. Ayrı görme gel şu insanoğlunu, Her niyet, kişinin özünden olur. Güneşi bir kuvvet karaltır mı hiç?

Allah, sevmediğini yaratır mı hiç? İnsan olan insan' darıltır mı hiç? Haksızlık, haksızın yüzünden olur!” dizeleriyle sözlerine başlayan Sunar, “Gerçekleştireceğimiz 8. Olağan Büyük Kongremizin partimize, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Cenab-ı Allah, yapacağımız tüm çalışmalarımızı bereketli kılsın inşallah.” dedi.

Cumhuriyetin "Yeni YüzYılı"nda, Milli Görüş Hareketinin de "İkinci Asrı"nda olduklarını dile getiren Sunar, artık yeni bir başlangıcın şafağında olduklarını vurguladı.

Bugünkü kongrede yeni bir dönemin ilk adımı olarak tarihe geçeceğini belirten Sunar, şöyle devam etti:

“Bizler tarihi müktesebatımıza ve onurlu maziye sahip bir geleneğe karşı sorumlu olan bir siyasi partiyiz. Geleneği geleceğe aktaran köprü, bizleriz. İstiklal Mücadelemizde atılan o kutlu adımlar, 1969'da atılan adımlarla nasıl devamlılık arz ettiyse; bugün attığımız adımlar da, 1969'da atılan o kutlu adımların devamıdır. Bizler bu şuurla çalışmalarımızı sürdürüyor ve bugün atacağımız her adımın da bir asır sonrasını şekillendireceğini aklımızdan hiç ama hiç çıkarmıyoruz.”

Milli Görüşçülerin verdiği sözler olduğunu ifade eden Sunar, “Bizim baş parmaklarımızı kaldırarak Erbakan Hocamıza verdiğimiz sözlerimiz var! "Yaşanabilir bir Türkiye" için ahdimiz var. Aynı zamanda bizim çocuklarımıza, genç kardeşlerimize borcumuz var! "Yeniden büyük Türkiye" sözümüz var ve bizlerin bombalar altında can veren emzikli bebeklere, vatanını terk etmek zorunda kalan milyonlara ve bir dilim ekmeğe muhtaç 

insanlara karşı sorumluluğumuz var. "Yeni bir Dünya" kurmak gibi ağır bir sorumluluk var omuzlarımızda. Kararlıyız!” şeklinde konuştu.

 

  • Milletin iktidarında Saadet Var

Adil devleti inşa edecek, adil paylaşımı esas alacak ve herkes için insanca yaşamı mümkün kılma konusunda kararlı olduklarını belirten Sunar, “20. yüzyılın başlarından 1969'a kadar büyük bedeller ödedik, 1969'dan 2000'li yıllarına başına kadar büyük mücadeleler verdik, yine 2000'li yıllardan bugünlere kadar da haksızlıklar karşısında asla susmadık! Şimdi zaman; bu mücadelemizi iktidar ile taçlandırma zamanıdır! Şimdi zaman; yaraları sarma, kazanımlarımızı daha da ileriye taşıma zamanıdır. Şimdi vakit; Milletin İktidarında Saadet vaktidir!” dedi.

Girişte iki dörtlüğünü okuduğu Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'ın, Ahmet Kaya'nın, Kazım Koyuncu'nun ve Özay Gönlüm'ün türkülerine hep birlikte eşlik edecek bir Türkiye'yi inşa etmeye kararlı olduklarını ifade eden Sunar, “Haksızlıkları gidermek, nimeti ve külfeti adil bir şekilde paylaştırmak için geliyoruz. Genel Başkanımız Sn. Temel Karamollaoğlu'nun liderliğinde, siz değerli teşkilat mensuplarımızın desteği ve aziz milletimizin de teveccühüyle kararlı bir şekilde iktidara yürüyoruz. Kararlıyız, azimliyiz, 7/24 çalışıyoruz ve çalışacağız! ve inanıyoruz ki; hep birlikte, Milletin İktidarında Saadet'i bulacağız!” sözlerine yer verdi.

İşte bu salonun ve salondakilerin bu coşkusunun, heyecanı ve kararlılığının çok şey anlattığını belirten Sunar, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Dünden bugüne davamızın sancaktarları kıymetli büyüklerimiz bugün aramızda. Kendilerine hürmetlerimi arz ediyorum. Aynı zamanda dâr-ı bekâya irtihal eden büyüklerimize de Cenâb-ı Allah'tan rahmet diliyorum. Her biri ağır bir yükü son nefeslerine kadar omuzlarında taşıdılar. Bugün emanetleri ise bizim omuzlarımızdadır. ‘Türkiye ağır yüktür, kemiği çatırdatır.’ diyor şair ve ekliyor; ‘Türkiye ağır yüktür, bilmeyen ne bilesi..." Evet, Türkiye ağır yüktür! Kemikleri çatlarcasına yüklenenlere selâm olsun! Evet, Milli Görüşçü olmak ağır yüktür! Bilenlere ve gururla taşıyanlara selâm olsun! Evet, bugün Saadet Partili olmak ağır sorumluluktur! Omuzlarında şerefle taşıyanlara selâm olsun. Umuda selâm olsun! Özgürlüğe selâm olsun! Kardeşliğe selâm olsun! Selâm olsun maziye! Selâm olsun âtiye! Ve Ankara'dan selâm olsun 81 ilimize ve 922 ilçemize! Türk'e ve Kürt'e, Alevi'ye ve Sünni'ye, Laz'a ve Çerkez'e; Sağa ve sola, Doğu'ya ve Batı'ya, Kuzey'e ve Güney'e selâm olsun! Bu inançla ve bu kararlılıkla; Sizleri ve ekranları başında bizleri takip eden kıymetli vatandaşlarımızın her birini saygı ve sevgiyle selamlıyor; Bir kez daha kongremizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”