MİLLET İTTİFAKININ CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLUDUR

12.3.2023

MİLLET İTTİFAKININ CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLUDUR

Saadet Partisi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Millet İttifakı Liderler Toplantısı sona erdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın katıldığı toplantının ardından Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu liderlerle birlikte genel merkez önünde açıklamada bulundu.

"Bugün Berat Kandili’nin idrak edildiğini ve Ramazan ayına çok kısa bir süre kaldığına dikkati çeken Genel Başkanımız Karamollaoğlu, “Cenab-ı Hak’kın bu gece hürmetine aldığımız kararları başarıyla neticelendirmesini niyaz ediyorum. Elbette içinde bulunduğumuz günler acılı günler. 10 binlerce kardeşimiz hayata veda etti birçok şehirde şehir diye neredeyse bina ayakta kalmadı. Vefat eden bütün kardeşlerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet diliyorum yararlılarımıza acil şifalar niyaz ediyorum geride kalan kardeşlerimize de baş sağlığı temennilerimi iletiyorum. Bugün burada bir araya gelmemizin sebebini hepiniz biliyorsunuz. Hava soğuk, aynı zamanda mübarek gecedeyiz. Çok fazla vaktinizi almayacağım. Bu toplantıların neticesinde aldığımız kararı siz kardeşlerime duyurmayı görev addediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bizim cumhurbaşkanı adayımızdır. Bu görevin hayırlı olmasını diliyorum. Kendisine başarı temennisinde bulunuyorum” açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu: Hep Birlikte Başaracağız

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Halil İbrahim sofrası tek bir çocuğun yatağa aç girmemesidir. Hakkın, hukukun, adaletin kılınması demektir. Bizim soframız barışım ve kardeşliğin sofrasıdır. Türkiye’yi neşeli, huzurlu ve bereketli günlere taşımaktır. Allah’ın izniyle bunu başaracağız. Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz. Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş sürecinde mutabık kaldık. 11 madde sonuçlandı. Parlamenter sisteme geçiş sürecinde diğer partilerin Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacaktır. Kapımız herkese sonuna kadar açıktır. Hiç kimse merak etmesi ahlakın ve adaletin iktidarını hep birlikte kuracağız. Yolumuz açık olsun."