MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MÜRACAATLARI BAŞLADI

13.3.2023

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI MÜRACAATLARI BAŞLADI

28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’nin 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacağının açıklanmasıyla birlikte siyasi partilerde aday adaylığı için hareketlilik başladı.

Partimizde de milletvekilliği aday adaylığı müracaatları 20 Mart 2023 tarihine kadar yapabilecek.

Milletvekili aday adayı olmak isteyenler müracaatlarını 11-20 Mart 2023 tarihleri arasında İl Başkanlıklarına veya doğrudan Genel Merkezimize yapabilecek.

20 Mart 2023 Pazartesi Günü 17.00’da sona erecek müracaatlar için aday adaylarının il teşkilatlarına da gönderilen Adaylık Başvuru Dilekçesi ve Aday Adayı Bilgi Formları’nı doldurmaları gerekecek.

Milletvekilliği aday adaylığı için istenen belgeler ise şu şekilde;

Adaylık Başvuru Dilekçesi, bilgi formu, adli sicil ve arşiv kaydı belgesi (e-devletten barkodlu olabilir), askerlik durum belgesi (e-devletten barkodlu olabilir), diploma örneği (mezuniyet belgesi / e-devletten barkodlu olabilir), nüfus cüzdan örneği (nüfus kayıt örneği/ e-devletten barkodlu olabilir), milletvekili aday adayı katkı payı dekontu, taahhütname, fotoğraf (1 adet).
2839 sayılı kanunun 18. maddesinde belirtilen ve milletvekili aday adaylığına başvuracak kişilerin en geç 16 Mart 2023 Perşembe günü 17.00'a kadar istifa etmeleri gerekiyor. Kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday adayı olacak kişilerin de yine en geç 16 Mart 2023 Perşembe günü 17.00'a kadar istifa etmeleri gerekiyor.

Milletvekili aday adaylığı katkı payı ise şu şekilde;

Erkekler için 10.000 TL, kadın ve gençler için 5.000 TL, engelli vatandaşlar için 3.000 TL olarak belirlendi.
Deprem Bölgesindeki iller için ( Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana, Elazığ) aday adaylığı katkı payı alınmayacak.

Başvurular Genel Merkezimizde ve İl Başkanlıklarında kabul edilecek.

BANKA HESAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TAAHHÜTNAME VE EVRAK LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ADAY ADAYI BİLGİ FORMU İÇİN TIKLAYINIZ

ADAYLIK BAŞVURU DİLEKÇESİ İÇİN TIKLAYINIZ